Frågor och svar om mobbning

22 Nov 2003, 11:16 200
Tjej, 0 år
Question


hej om killar kallar mig för fula ord vad ska jag göra då??tex hora häxa och en massa saker..???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Förutom att markera själv att man vill att dom slutar, så tycker jag att man skall säga till en vuxen. Om du tex befinner dig i skolan ska du direkt säga till någon lärare du känner förtroende för. Funkar inte det så går du till rektorn och anmäler det här. Ett annat alternativ som är mer drastiskt är faktiskt att man polisanmäler det. Det kanske inte händer så mycket med anmälan, men det är i alla fall en skarp markering att man inte accepterar sådant här. Man kan också ta upp det med dom andra tjejerna i klassen så att alla är överens om att ni inte accepterar sådant här. När sedan någon blir kallad något kränkande så reagerar alla tjejer tillsammans och då blir det lite svårare för killarna att göra på det här sättet när dom fattar att alla tjejer är emot dom.

Ja, det finns många sätt, men principen är att man inte skall acceptera att bli kallad för kränkande saker. Sedan kan man få kämpa en del för att få slut på det här, för tyvärr så tar inte alla det på så stort allvar som dom borde (vuxna alltså), men ge inte upp för det, utan vägra acceptera den här typen av kränkningar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar