Frågor och svar om sex

22 Nov 2003, 13:33 228
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag börjar tappa sexlusten helt. Det är så att när jag och min pojkvän har sex svider, nästan bränner, det både i och runt slidan. Det är nästan inte alls skönt längre och det svider när jag kissar efteråt. I början av vårt förhållande fungerade det bra, men nu ungefär ett och ett halft år senare är det inte alls lika bra. Kan det vara så att jag bara tappat lusten och är torr? Eller kan man vara alärgisk mot komdomer, det gör mer ont av vissa sorter. Jag är även mycket stressad, just nu är väldigt mycket jobbigt. Kan det ha med sexlusten att göra?
Min mens är även ofta försenad, ibland upp till två veckor, beror de på stessen? Snälla hjälp!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan vara vilken som helst av dom förklaringarna du ger, och stress speciellt är lurigt i sådana här sammanhang, då man både kan bli torr, och tappa lusten om man känner sig stressad. Men sedan finns det även andra orsaker som kan spela in när man känner smärta som du gör. Det finns tex en sjukdom som heter Vestibulit (läs mer under "Tjejens kropp och underliv" och scrolla ner till Vestibulit) som ger smärta vid samlag. Därför är mitt råd att du går till en gynekolog och diskuterar dom här problemen med henne/honom. Börja i den änden, och skulle ni komma fram till att det ligger på det psykiska planet och tex handlar om stress så kan du få hjälp med att komma till en kurator eller psykolog som kan hjälpa dig med hur du kan hantera det hela.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar