Frågor och svar om att kyssas

29 Nov 2003, 11:08 331
Annat, 0 år
Question


hej jag är en tjej som är 13 år. min kille vill kyssas med mig men jag kan inte jag har aldrig kysst någon vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att kyssas innebär i princip att man pussas med öppen mun, och att man låter tungspetsarna röra, eller cirkla runt varandra. Många är oroliga för sin första kyss, men för dom flesta så känns det sedan inte så dramatiskt, utan det är som om man förstår hur man gör när man väl gör det. Så, om du själv känner för att kyssa din kille så behöver du inte oroa dig. Det finns inget rätt eller fel sätt att kyssas på utan gör som du känner för helt enkelt så blir det alltid rätt.

Ibland kan det också underlätta ifall man säger som det är till sin kille, nämligen att man känner sig nervös inför att kyssas. Sannolikt är din kille inte så erfaren heller, varför det oftast kan kännas skönt för den andre att höra att det inte bara är man själv som är nervös. Så, var inte rädd för att säga det här till din kille, så kan han kanske berätta om hur han känner, eller hur det kändes för honom när han kysste någon första gången ifall han gjort det tidigare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar