Frågor och svar om onani

29 Nov 2003, 11:30 154
Tjej, 0 år
Question


Heejsan!!!
Jag är en tjej..Är oskuld..men när jag onanerar så är det med *saker*...Är jag fortfarande oskuld eller?! Eller räknas det som jag har haft sex?!?!?!
/// Undrar

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Generellt så kan man inte säga att du blivit av med oskulden för att du onanerar med saker i slidan. Utan när man pratar om att ha blivit av med oskulden så menar man att man haft samlag där killens penis förts in i slidan.
Nu är inte oskuldsbegreppet speciellt heltäckande då ovanstående definition skulle betyda att en homosexuell person aldrig skulle kunna bli av med oskulden och det stämmer självklart inte. Men oavsett detta så brukar man inte säga att man blivit av med oskulden genom att onanera med saker, utan att ha blivit av med oskulden handlar ändå om att ha sex med en annan person även om det i homosexuella förhållande inte innebär att penis förs in i slidan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar