Frågor och svar om sex

29 Nov 2003, 14:20 1161
Tjej, 0 år
Question


snälla hjälp..jag har bara haft sex sammanlagt 6 ggr, 3 med en kille o 2 med en annan. o de 2 sista gångerna så kom det ett sått fisljud(fittprutt) när vi hade sex!detta e jätte skämmigt!!varför händer det?och finns det nåt man kan göra så det inte händer igen för det e verkligen jätte skämmigt fast att både han o jag skrattar bort det. tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag känner faktiskt inte till några knep som helt eliminerar risken för att den typen av ljud uppstår. Det är ju precis som om du tänker dig att du sätter ena handen i armhålan och trycker ihop med armen så kan det också uppstå ett sådant ljud. Det handlar ju om att luft pressar ut genom en trång öppning och det kan alltså hända vid samlag också. Mig veterligen så finns det inte så mycket man kan göra åt det, varför jag inte tycker du behöver skämmas. Det är ju han som orsakar ljudet och inte du om man säger som så. Och uppenbarligen har du ju en kille med humor, och det är ju inget som säger att man inte kan skratta ihop under ett samlag, så fortsätt med det om det känns okay. Men säg till honom annars att du tycker det känns jätteskämmigt, så får du höra vad han tycker. Förmodligen bryr han sig inte, och som sagt, det är ju han som orsakar det, varför det vore knäppt om han skulle tycka du var konstig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar