Frågor och svar om kärleksrelationer

30 Nov 2003, 13:37 125
Tjej, 0 år
Question


Hej jag är en tjej som är ihop med en kille.han bor i göteborg o jag bor i gävle jag har aldrig träffat han har set bara bild på han hur vet jag att han älskar mig o inte har nån annan tjej?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I kärlek finns aldrig några garantier vare sig man bor nära varandra eller inte. Så, vad det istället handlar om är att man måste välja om man ska lita på någon eller inte. Han kan säga hur många gånger som helst att han älskar dig och att han inte har någon annan tjej. Om du inte väljer att lita på det han säger så spelar det ingen roll, varför du alltså själv måste välja om du ska tro på vad han säger eller inte. Sedan kan det i efterhand visa sig att man gjort ett felaktigt val, och det är det jag menade med att det inte finns några garantier i kärlek. Man kan alltid bli lurad, sviken osv, precis som man kan bli i vilken relation som helst. Och om man har oturen att råka ut för det, så blir man oftast försiktigare nästa gång, men samtidigt så skapar man då hinder för sig själv när det gäller att kunna ha en fullvärdig relation till någon, då det bygger mycket på att man litar på varandra. Så, det är inte enkelt det här med att lita på någon, och det är sannolikt något du kommer att fundera mycket över under ditt liv. Men just nu så har du ett val att göra, och det handlar ifall du ska lita på vad han säger och hans känslor för dig eller inte. Och det valet kan bara du själv göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar