Frågor och svar om otrohet

30 Nov 2003, 14:00 166
Tjej, 0 år
Question


jag är en tjej som är drygt 16 år.. jag har träffat en kille som är 24 nu i snart 2 år. han är förlovad med en annan tjej. vi träfas ganska ofta. går det att ha det så!?hur ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du har hamnat i en ganska svår situation och du bör ta dig en ordentlig funderare över vad du tror att du kan få ut av den här relationen. Några frågor du bör ställa dig är:
Älskar du den här killen och vill satsa på honom?
Är han beredd att bryta upp sin förlovning och satsa på dig, eller är du beredd att dela honom med hans flickvän?
Vad vill han med den här relationen?
Hur mår du av den här situationen?


Det finns fler frågor du behöver ställa till dig själv, men svaren på dom här tror jag ger dig en vink om hur du bör agera. Detta inbegriper också att du bör prata med honom och fråga honom om det du inte kan svara på själv. För det är han som sitter med triumf på hand här och det kan ju vara så illa att han tycker det är väldigt spännande och praktiskt att ha en yngre tjej vid sidan om som inte ställer några krav på honom, varför det är lätt att det blir du som kommer stå som förlorare i den här relationen. För enligt min erfarenhet så står det inte riktigt rätt till när han inte har agerat för att välja efter 2 år, varför risken är uppenbar att du blir utnyttjad utan någon möjlighet att få något mer av honom än vad du får idag. Så, mitt råd är att du ser till ditt eget bästa i första hand och gör klart för dig själv och honom vad du vill ha ut av en relation och sedan ser om detta är möjligt att få av den här killen. Annars är det inte en relation att satsa på.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar