Frågor och svar om gravid

30 Nov 2003, 17:27 827
Tjej, 0 år
Question


för ca 3 månader sen ha jag och min kille sex, vi va så kåta så vi struntade i kondomen... nu har ja inte fått min mens sen dess, är jag gravid?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är fullt möjligt att du är gravid eftersom ni inte använde något skydd. Men det finns också en möjlighet att mensen helt enkelt hoppat över vilket den kan göra ibland, särskilt om man går runt och är orolig. Men eftersom det gått så lång tid, och du haft oskyddat samlag så är mitt råd är att du så fort som möjligt gör ett graviditetstest. För skulle det vara så att du är gravid så är det viktigt att du får veta det snabbt, så du har valmöjligheterna kvar när det gäller hur du i sådant fall vill göra. Gå till närmaste Ungdomsmottagning eller Barnmorskemottagning som brukar ligga på vårdcentralen. På båda ställena kan du få göra ett test gratis. Annars finns möjligheten att köpa ett test på tex Apoteket och göra själv, men det kan vara bra ifall du får hjälp av en barnmorska så ni kan prata om resultatet, samt även diskutera det här med preventivmedel ifall det nu skulle visa sig att du inte är gravid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar