Frågor och svar om onani

7 Dec 2003, 06:47 652
Kille, 0 år
Question


hej jag är en kille på 14 basst jag undrar om det är olämpligt att runka för mycket för att jag onanerar väldigt ofta och får ibland sår på huden på skafftet jag undrar okså om ni kan svara på det okså tack för mej

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I princip är det ingen fara med att runka mycket, men problemet med "skavsår" brukar uppstå och då bör man låta huden vila lite så det läker. Oftast löser det här sig av sig självt då det kan göra lite ont om man fått sår, varför många väljer att inte runka då. Men skulle det vara så att du inte bryr dig om att det gör lite ont, tycker jag ändå att du skall hålla upp ett tag när du fått sår, så huden har en chans att läka. Det brukar gå ganska snabbt med läkningen då.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar