Frågor och svar om sex

7 Dec 2003, 07:13 641
Kille, 0 år
Question


Hej!
Jag och min tjej har varit till sammans ett tag nu, vi har inte haft fullbordat sex men min penis har fått varit inne i hennes slida några gånger, inga längre stunder men kan hon ha blivit gravid ändå, om det kom någon sperma utan att jag kände det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns alltid en risk att tjejen blir gravid om man för in penisen i slidan och inte använder något skydd. Precis som du säger så kan det komma en liten mängd sperma utan att man känner det, och det räcker med en enda spermie för att hon ska kunna bli gravid. Risken är självklart inte lika stor som vid ett fullbordat samlag, men eftersom risken ändå finns bör ni definitivt använda kondom när ni har sex på det här sättet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar