Frågor och svar om kärleksrelationer

21 Dec 2003, 09:39 289
Kille, 0 år
Question


tack för svaret Bo!

men min flickvän har inte det här problemet vad jag tror eftersom hon ibland väljer att göra saker och ting med sina kompisar istället för med mig vilket inte är fel på men betyder det att jag är mer kär i henne än vad hon är i mig då?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det betyder det inte. Det enda det betyder är att hon har lättare för att bibehålla sin egen identitet TROTS att hon är kär, vilket du nu har vissa problem med. Varför vissa har lättare för det än andra hänger mer ihop med ens personlighet än hur kär man är. Sedan behöver det inte heller vara så att någon som lätt tappar bort sig själv när han/hon går in i en relation, har en mindre stark identitet, utan det kan vara många olika saker som gör att man tillfälligt förlorar sig själv i en annan person.
Så, se det inte din "upptagenhet i henne" som något bevis på kärlek från din sida, eller hennes beteende som bevis på att hon inte älskar dig lika mycket, för då hamnar du garanterat fel. Se det istället som att du själv kanske har gått upp lite för mycket i henne så du tappat bort dig själv. Det kan vara helt okay att göra under en period, men om man själv eller partnern börjar må dåligt av det (kan kännas pressande för en partner faktiskt), då är det dags att börja försöka vrida det hela rätt och hitta mer balans mellan sig själv som person, och det faktum att man är del i en relation mellan två personer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar