Frågor och svar om samlag

21 Dec 2003, 09:53 147
Tjej, 0 år
Question


Hej. Jag har haft sex till och från i 7års tid. Har varit tillsammans med min nuvarande kille i 2 år. Problemet e att jag börjat få riktigt ont i underlivet när vi har sex det senaste halvåret. Finns det ngt att göra för att tex töja öppningen större eller e d tänkt att jag nu ska ha ont i fortsättningen?? Vad skulle det kunna bero på??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Eftersom du verkar ha haft sex under en längre tid och dom här problemen inte funnits hela tiden, låter det osannlikt att det skulle röra sig om att du är för trång. Det kan finnas andra orsaker till att smärta uppstår under samlag, och alla orsaker är inte fysiska utan stress kan tex även vara problemet.
Mitt råd är att du vänder dig till närmaste Ungdomsmottagning och får en tid hos barnmorskan där. Diskutera dina problem med henne så ni kan börja att ringa in vad det hela kan handla om och sedan hitta rätt behandling.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar