Frågor och svar om lärare

21 Dec 2003, 10:21 218
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag är 28 år och har dyslexi jag har märkt att min son lider av det också när jag anmärkte detta till läraren nonchalerade hon detta och sa att hon trodde att han har koncentrationsvårigheter. så jag bad om ett test för dyslexi men hon bad psykologen att göra ett koncentationstest. vet DU vad testet heter som man kollar om man har dyslexi?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns olika test för att fastställa dyslexi och många gånger kombinerar man psykologiska test med test som en specialpedagog utför. Om du inte är nöjd med utredningen av din son och du tycker att man förbisett något, råder jag dig att ta direktkontakt med psykologen. Du nämner inget om att du pratat med henne/honom, vilket förvånar mig då en kontakt brukar etableras vid utredningar.
Mitt råd är alltså att du själv ringer upp psykologen och ber om en tid för att träffas då du kan diskutera den utredning som gjorts och dina funderingar kring din sons problem.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar