Frågor och svar om längd

28 Dec 2003, 11:47 416
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Jag undrar om det finns nått slags tillväxthormon man kan få om man är kort när det gäller längden. Om man mår psykiskt dåligt av detta. Vem ska man vända sig till?. Snälla hjälp. Detta är ett jobbigt problem. Vet inte vem jag ska vända mig till. Hoppas kunna få hjälp här.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I vissa fall väljer läkare i samråd med patienten och dennes föräldrar att gå in och behandla med tillväxthormon. Detta är dock något som man inte brukar göra om man är "normalt" kort, utan det är en behandling som mer är avsedd för dom som lider av olika syndrom och sjukdomar som påverkar kroppens tillväxt.
Det du kan göra är att ta kontakt med en läkare på skolan, på Ungdomsmottagningen eller på din vårdcentral och diskutera din längd. Då kan du också diskutera möjligheterna för att på medicinsk väg öka din längd, då det är omöjligt för oss att svara på om detta är en möjlighet för dig utifrån den information du lämnat i ditt brev.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar