Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

28 Dec 2003, 11:55 186
Tjej, 0 år
Question


Hej!
JAg är 15 år och homosexuell. Jag har en fråga: hur definierar man egentligen oskuld? Om man aldrig har haft samlag med en kille, men sex med en tjej, är man oskuld då?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Generellt så associerar många termen oskuld med heterosexualitet varför man vanligtvis anser att man inte längre är oskuld om man haft ett fullbordat samlag med någon av det motsatta könet. Men är man homosexuell så gäller självklart inte denna definition av termen oskuld, utan då är det istället samlag med någon av samma kön som gäller.
Om man är homosexuell tjej och aldrig haft sex med en kille men däremot haft sex med en tjej, så är man inte oskuld längre, är då den vanliga definitionen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar