Frågor och svar om könsorganen

3 Jan 2004, 12:33 7641
Kille, 0 år
Question


Ja är 13 o min kuk e jätteliten typ bara 4-5 cm o 8-9 cm vid stånd o ja har nästan inget könhår men me mina kompisar i klassen e d tvärtom..Tycker det e så pinsamt att duscha efter gympan..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är många precis som du som tycker det är jobbigt att tex duscha ihop med kompisarna i den här åldern eftersom det är så olika när man kommer in i puberteten. Dom som är lite senare än dom flesta kompisarna känner sig oftast som du och vill helst undvika att duscha med andra.
Men du har inget att skämmas för, för det är inte onormalt på något sätt att inte puberteten har satt fart ordentligt i din ålder. Och sannolikt så dröjer det inte länge innan även din penis börjar växa och dina könshår kommer.
Så, om du har någon kompis du känner att du har förtroende för så snacka gärna med honom om det här, så får du höra hur han ser på det, för det kan hjälpa en i ett sådant här läge. Men som sagt, det positiva är att det här problemet kommer gå över, och förmodligen ganska snart, så försök gå gott du kan tills dess, och blir det för jobbigt så snacka med din gympalärare, för dom känner till dom här problemen. Och ibland kan man lösa det med att man får duscha lite tidigare eller senare om man känner att man inte står ut tills problemet löser sig naturligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar