Frågor och svar om lärare

9 Jan 2004, 19:08 798
Tjej, 0 år
Question


Hej! i min gamla skola fanns det en lärare som både tafsade på oss tjejer och svor. han sa till en av mina vänner att han skulle söka till en rasist skola.. han svär och gör en obehaglig till mods. ingen på skolan av oss tjejer tycker om honom. han äcklade oss alla.. han är bara värd en rejäl utskällning.. snälla.. vad ska man göra?
han borde inte få vara lärare heller för den delen...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När en lärare beter sig så här så ska det absolut anmälas. Man kan anmäla det till rektorn, men när det gäller att en lärare tafsar så är det också något man bör anmäla till polisen så dom kan utreda det. Det är absolut inte tillåtet för en lärare att bete sig så här och sexuellt trakassera och ofreda elever. Det är inte heller lämpligt att en lärare svär och på andra sätt beter sig olämpligt. Och även om det sistnämnda inte är ett brott så är det åtminstone så pass olämpligt att rektorn bör få kännedom om det så han/hon kan vidta lämpliga åtgärder för att förhindra att det upprepas. Men som sagt, att tafsa och på andra sätt sexuellt beröra elever är definitivt ett brott som ska polisanmälas.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar