Frågor och svar om olika former av sex

10 Jan 2004, 17:50 542
Kille, 0 år
Question


Hej!!!!!!!
Jag är en kille på 16 år.
Kan du tipsa mig några ställningar för sex för jag kan noll ...
vill inte fråga nån annan ..jag e blyg kille men hoppas att du kan svara min fråga.....tack

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Bland dom vanligaste ställningarna är den så kallade missionärsställningen. Den innebär att tjejen ligger på rygg med särade ben emedan killen ligger på magen över henne och mellan hennes ben. Killen kan antingen ligga helt på tjejen eller så kan han stödja sig på armarna.
En annan ställning innebär att ligga på sidan där killen då ligger bakom tjejen och för in penisen bakifrån. I den ställningen är det lättare för både tjejen och killen att komma åt att smeka tjejens klitoris (den lilla utbuktningen/knappen längst fram i slidan) vilket många tjejer tycker känns skönt. Även här kan det kännas både lättare och bekvämare ifall killen eller båda stödjer sig en del på ena armen.
Ytterligare ställningar är när tjejen rider killen. Då är det killen som ligger på rygg emedan tjejen sitter, eller ligger stödd på armarna ovanpå honom. I den ställningen är det tjejen som rör sig upp och ner eller fram och tillbaka över penisen emedan killen mer "stöter emot".
Ytterligare en ställning är när tjejen står på alla fyra och killen står eller halvstår på knäna bakom henne och för in penisen bakifrån.

Ja, nu har du fått några exempel på dom vanligaste ställningarna och allra vanligast i början är den första så kallade missionärsställningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar