Frågor och svar om kompis

11 Jan 2004, 15:17 160
Kille, 0 år
Question


Jag e kär i en tjej men hon gillar en annan som ja kallar X här.. Men X gillar inte henne, han undviker henne o går bort så fort hon kommer nära.. Hon e en av mina närmsta vänner så ja tycker synd om henne när hon inte kan fatta att X inte gillar henne.. Det är inte lätt att prata med henne får hon säger bara att jag e svartsjuk.. Men det e ja inte för ja e typ skolans populäraste o kan få mycket bättre tjejer än hon.. Va ska ja göra så att ja kan hjälpa henne?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ibland får man inse att vänner och andra inte vill ha ens hjälp, och i ditt fall så verkar du ha hamnat i ett sådant här läge. Du har ju uppenbarligen försökt prata med henne och hon väljer att uppfatta det du säger på sitt sätt. Mitt råd är därför att du struntar i det och låter henne själv hantera det här med killen X. Om det är som du säger så lär hon inse det tids nog, och faktum är att man inte alltid kan bespara sina vänner alla sorg här i världen, utan vissa minor måste var och en trampa på. Så, låt det hela bero för du har ju försökt och mer kan man inte göra.

Detta sätt att hantera det på är också det bästa ifall du vill vänta och se ifall hon blir kär i dig längre fram. Håller du på som nu och försöker intala henne att X inte gillar henne, så riskerar du bara att hon ser dig som en motståndare. Så, både för er vänskaps skull och för ett eventuellt framtida förhållande, bör du dra dig tillbaka och låta tiden göra sitt. Sedan får du se vart det hela landar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar