Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

11 Jan 2004, 16:10 190
Tjej, 0 år
Question


Hej jag vill gärna ha hjälp med en sak. Det är så här att jag går hos en psykolog å en kurator ett litet tag, men det är så här att min pappa är med vid varje samtal. Och det vill inte jag att han ska vara, för det är ju trotts allt mig det handlar om, då tycker jag det är onödigt att han är med. SNÄLLA hjälp mig Kramar en ledsen tjej

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Mitt råd är att du pratar om att du framför dina önskemål till den psykolog eller kurator som du och din pappa träffar. Det är ju inte alls orimligt att man som ung vill prata med psykologen eller kuratorn själv. Sedan kan man ju prata tillsammans också, men att få lite tid ensam kan också vara bra. Så, framför det här till kuratorn eller psykologen. Och skulle det nu vara så att din pappa är med hela tiden, kan du helt enkelt säga att du skulle vilja ha fem minuter ensam först och prata om en sak. Eller så ringer du helt enkelt dit och pratar med psykologen eller kuratorn.
Bäst vore självklart om du kunde säga till din pappa att du vill träffa psykologen eller kuratorn själv lite då och då. För då kunde ni två prata om det, och kanske är det så att han inte alls tycker det är något konstigt, utan tvärtom något positivt.
Men känner du att du inte kan eller vågar säga något, så prova att ring till psykologen eller kuratorn, eller be om fem minuter själv när du kommer dit nästa gång.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar