Frågor och svar om få kontakt

24 Jan 2004, 11:43 287
Kille, 0 år
Question


Jag är kär i skolans snyggaste tjej och hon har ingen kille...men jag vågar inte säga något till henne, dels för att alla tycker att jag är ful och alla retar mig när jag ens säger att jag är kär i någon. hjälp mig

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att känna sig osäker inför den man är kär i är väldigt vanligt, men jag förstår om det blir extra jobbigt för dig när du får höra den här typen av kommentarer, vilket låter oerhört elakt.
Nu är det inte så att man behöver gå fram och säga direkt till någon att man är kär, utan dom flesta väljer att ta det lite successivt, och det kanske du också skulle fundera på. Med det menar jag att du först kan försöka få kontakt med den här tjejen och pejla ifall hon överhuvudtaget är intresserad. Det kan betyda att du tex tittar på henne lite extra och kollar om hon tittar tillbaka. Gör hon det så kan du tex le lite och se om hon ler tillbaka. Funkar det, så kan du tex prova att säga hej till henne när ni möts och se om hon svarar. Om du får den kontakten så kan du prova att gå fram till henne och börja prata.
Gör man så här, så märker man med tiden ifall tjejen är intresserad eller inte. För det kan som sagt kännas lite riskabelt att gå fram och direkt säga att man är kär, för det är ju inte alltid som kärleken är besvarad och det kan ju kännas väldigt jobbigt.
Så, försök med det här först så du får en uppfattning ifall hon är intresserad eller inte. Och sedan tycker jag att du samtidigt skall prata med någon vuxen i skolan om hur du har det med kompisar för det låter som om du har det jobbigt i skolan och så ska du inte behöva ha det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar