Frågor och svar om misshandel

25 Jan 2004, 14:53 247
Kille, 0 år
Question


jag bor i ett annat land just nu och jag har fått många hotelse brev om att jag ska bli nerslagen och sånt om jag kommer tillbaka vad ska jag gora kan jag anmala dom eller nåt??jätte rädd!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Blir man hotad så kan man alltid anmäla det. Vänd dig till polisen i första hand och ta med dig breven om du sparat dom. Nu vet jag inte hur din övriga situation ser ut, men det är också bra om du kan berätta för tex dina föräldrar eller vända dig till en kurator så du kan få hjälp att hantera det här. För även om du gör en anmälan så kvarstår sannolikt rädslan och då kan det vara skönt att ha någon att prata med som kan hjälpa en. Så, vänd dig till någon lämplig person i det land du befinner dig och få hjälp för det är självklart väldigt skrämmande att bli hotad på det här sättet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar