Frågor och svar om olika former av sex

25 Jan 2004, 15:11 481
Tjej, 0 år
Question


Hejsan!
jag undrar en sak..jag har haft sex me mitt ex i ett halvt år..och nu vill han ha trekant me mig men jag e osäker om jag vill ha d vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du är osäker så ska du helt enkelt avstå tills du vet säkert vad du vill. När det gäller sex så ska man aldrig göra något som inte känns helt rätt, för det förlorar man själv på i slutänden. Så, säg till honom att du inte vill och sedan får du se hur det känns längre fram. Men låt aldrig någon övertala dig till att göra något du inte vill helt och fullt, för det blir som sagt du som får betala priset för det i slutänden. Det är din kropp och du som bestämmer över den, tänk på det, så kommer du alltid att kunna hantera den här typen av situationer utan att känna dig pressad eller på andra sätt bli övertalad att göra saker du inte känner dig säker på att du vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar