Frågor och svar om p-piller

31 Jan 2004, 12:56 178
Tjej, 0 år
Question


Hej! när jag och min pojkvän har sex, får jag inte orgasm. jag tror att det beror på att vi använder kondom, för när vi någon gång testat utan så går det jätte bra. ska jag behöva skaffa mig p-piller för att får ha det mysig med min kille?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det händer ibland att vissa personer känner mindre njutning vid användandet av kondom. Mitt råd är att ni går tillsammans till Ungdomsmottagningen och diskuterar olika alternativ när det gäller preventivmedel med barnmorskan, eller att ni vänder er till en preventivmedelsmottagning på vårdcentral, vilket oftast ligger ihop med en barnmorskemottagning. Om ni får något alternativ att pröva under en tid, så kan ni bättre avgöra om det är kondomen som är problemet. För att testa fler gånger utan kondom och utan något annat alternativ är riskabelt med tanke på oönskad graviditet. Så, gå och prata med en barnmorska så får ni börja i den änden och se om ni kan åtgärda problemet. För p-piller är ju inte enda alternativet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar