Frågor och svar om samlag

8 Feb 2004, 11:01 214
Kille, 0 år
Question


Hej jag undrar hur man ska göra så det inte gör ont på tjejen? Oskuld kille

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När man har sex med en tjej som är oskuld är det viktigt att man är uppmärksam på tjejen och låter henne bestämma i vilken takt man för in penisen. Så, vad det handlar om är att ta det lugnt och låta henne bestämma. Ibland kan det vara så att man inte kan föra in penisen helt på en gång, utan man får ta det successivt. Det kan betyda att man kanske får ha flera samlag innan man kan föra in penisen helt. Så, första samlaget kan då innebära att man för in penisen en liten bit och sedan låter man penisen gå ut och in utan att för den skulle gå längre in.

Ja, det var rent konkret vad man kan göra när det handlar om att föra in penisen. Men en annan sak som är viktigt är att man inte har så bråttom med själva samlaget utan att man har sex på olika sätt innan man provar att föra in penisen i slidan. Att ligga tillsammans och kela, kramas, kyssas och smeka varandra över hela kroppen och på könsorganen är en del i det hela. Det är också en förutsättning för att killen ska få stånd och tjejen bli våt i slidan. För om tjejen är torr i slidan gör det definitivt ont för tjejen om man ändå försöker föra in penisen. Så, att ta tid att utforska varandras kroppar är inte bara skönt utan också något som gör att båda blir så upphetsade att det går att genomföra ett samlag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar