Frågor och svar om sex

13 Feb 2004, 22:42 451
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en kille på 15 år.. och har en penis mellan 13 och 14 cm i stånd. Jag är rädd för att bli avsugen av en tjej, hon vill men jag är rädd för vad hon ska tycka om min penis, om den är för kort eller så?? //En undrande.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Många killar och tjejer känner rädsla för att inte duga inför sin partner. Men enligt min erfarenhet så känner många så helt i onödan. För om man tycker om någon så innebär det nästan alltid att man tycker om hela den personen. Så, det är inte många gånger jag fått höra om att någon kännt sig avvisad av sin partner pga sin kropp. I dom fallen det hänt är det oftast problem i relationen redan innan, varför det egentligen finns andra orsaker till det.
Så, om du nu tycker om det här tjejen och hon tycker om dig, är mitt råd att du försöker sluta oroa dig och att ni två njuter av varandra på det sätt som båda vill, utan att ni tänker för mycket på vad den andra skall tycka om ens kropp.
Ett sätt att komma tillrätta med det här om du tycker det är svårt att bara sluta vara rädd är att helt enkelt berätta för henne att du känner dig orolig för vad hon ska tycka om din snopp. Sannolikt kommer du få höra saker som gör att du kan släppa din rädsla, och det är inte heller omöjligt att din tjej berättar att hon också kan känna sig rädd för vad du ska tycka om henne, för det är som sagt väldigt vanligt. Och tänk då vad onödigt ifall det visar sig att ni går och oroar er inför varandra helt i onödan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar