Frågor och svar om få kontakt

21 Feb 2004, 16:57 221
Tjej, 0 år
Question


Hejsan. Jag träffade en kille som är 25 (själv är jag 18) på en kryssning i helgen 14-16 februari. Jag tänker på han välldigt mycket och jag har varma känslor för han, men nu är detta, jag har hans nummer men vågar inte ringa, jag är så rädd att han ska avvisa mig. Men han var trevlig mot mig och han visade ingen sky när vi var nyktra eller onyktra. Vad ska jag göra? kram

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Risken att förlora för att få chansen att vinna något finns nästan alltid, och särskilt gäller detta i kärlek. Så, vad du måste göra är att bestämma dig för om du ska släppa den här killen, eller om du ska våga ge det hela en chans. Kanske blir dina värsta farhågor besannade och han är inte intresserad, eller så blir det en fortsättning på det ni påbörjade på den här kryssningen. Det är omöjligt att veta i förväg. Men visst kan risken tyckas stor då det är långt ifrån alla som vill ha en relation efter att ha träffats tillfälligt på en kryssning. Men om du inte ringer så kommer du aldrig att få veta, och därför måste du fråga dig själv om det känns okay att släppa det här och inte veta om det kunde bli något, eller om du känner att du måste ge det en chans och därför är beredd att ta risken. Det är bara du som kan besvara den frågan, för det är du som ska leva med fortsättningen på historien.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar