Frågor och svar om onani

22 Feb 2004, 09:26 134
Tjej, 0 år
Question


asså ja e inte så erfaren om sånt här men vad är onanera???? hoppas ni kan svara=)

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att onanera innebär att man smeker sig själv sexuellt. Är man tjej så handlar det oftast om att tjejen smeker sitt könsorgan med fingrarna. Främst brukar tjejer smeka klitoris som är en liten hård utbuktning längst fram i slidan. Men en hel del tjejer tycker det känns skönt att föra fingrarna in och ut i slidan också. Det finns många sätt att onanera på för tjejer, varför tjejer även kan använda typ duschstrålar för att massera klitoris, eller tex gnida underlivet mot en kudde osv.
För killar handlar det oftast om att killen smeker sig själv genom att ta tag om penisen och dra handen fram och tillbaka över ollonet med förhuden emellan. Ollonet är den yttersta delen av penisen.

Onanerar gör man för att det är skönt och när man lärt sig sin egen kropp så kan dom flesta smeka sig själva till orgasm. Orgasm är något som upplevs olika av olika personer, men generellt så är det en väldigt intensiv skön känsla som varar en väldigt kort stund, vartefter man känner sig tillfredsställd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar