Frågor och svar om sex

28 Feb 2004, 12:45 161
Tjej, 0 år
Question


är sex faligt

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, så är i normala fall inte farligt. Men precis som med vad som helst så kan det innebära en risk om man inte hanterar det på ett bra sätt. Om man tex inte använder kondom och har sex med någon som bär på en sexuellt överförbar sjukdom så kan man själv bli smittad, och det kan innebära både liten och stor fara beroende på vilken sjukdom det handlar om. Vidare så kan det innebära en risk om man tex använder saker som är smutsiga eller vassa när man tex onanerar (gäller främst tjejer).
Ja, som du förstår så finns det alltid risker man kan utsätta sig för om man inte tänker efter, men så är det ju med allt i livet. Så, sex generellt är alltså inte farligt, men det kan bli det om man inte hanterar det på ett säkert och bra sätt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar