Frågor och svar om p-piller

29 Feb 2004, 08:45 272
Annat, 0 år
Question


För 2.5 år sedan började jag med p-spruta. Jag hade provat p-piller men eftersom jag mådde illa av dem ville jag ha nåt annat. Jag tog tre sprutor, under all denna tid hade jag ganska kraftig men varje dag, så jag slutade. Jag fortsatte ha mens i varje dag i 2 år, sen fick jag p-piller för tre månader. De sa att det skulle korrigera så att min mens skulle komma regelbundet. Jag åt p-pillren (fastän jag mådde jätteilla). Efteråt var min mens regelbunden i 2 månader. Sen hade jag mens varje dag igen, i ca: 3 månader. Sen hade jag ingen mens på 3 månader, och nu har jag väldigt oregelbunden mens, ibland en vecka emellan, ibland blödning två veckor ibland tre dagar. Det är väldigt jobbigt, Vad ska jag göra? Jag har hört talas om p-plåster..finns det? och är det bra?

Svar

Eftersom du har så pass mycket problem med blödningar bör du söka gynekolog för en utredning. Om du har svårt att ta piller kan p-plåster vara ett bra alternativ. P-plåster, Evra, är lika säkert som vanliga p-piller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar