Frågor och svar om p-plåster

29 Feb 2004, 08:55 174
Annat, 0 år
Question


Hej! jag har ätit minipiller cerazette...vilket gjorde mig yr och illamående och jag fick blödningar praktiskt taget hela tiden. Då började jag med p-piller cileste21...vilket medförde att jag blev skumt deprimerad och bara grät och hade ingen aning om varför jag vart ledsen...det hela blev till slut väldigt jobbigt...så nu har jag slutat med dem för ett tag sen.Och äter ingenting..och mår faktiskt bättre.har du något förslag till mig? Har hört talas om något som heter p-plåster,hur fungerar dessa? Tacksam för svar.

Svar

P-plåster, Evra, är lika säkert som p-piller och innehåller också både östrogen och gulkroppshormon, precis som p-piller. En fördel jämfört med p-piller är att hormonnivåerna blir jämna vilket kan påverka humöret positivt. Plåstret är också lättare att komma ihåg, man behöver bara byta en gång i veckan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar