Frågor och svar om få kontakt

29 Feb 2004, 11:46 62
Kille, 0 år
Question


Jag är en kille på 14 år och undrar vad jag ska göra! Jag är kär i en tjej och hon verkar gilla mig också. Vad ska jag göra?!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I ditt fall kan du sannolikt våga ta kontakt då du inte löper någon större risk för att bli avvisad eftersom hon verkar intresserad av dig. Hur du tar kontakt beror ju lite på i vilka sammanhang du träffar henne. Men generellt så kan du antingen välja att gå lite långsammare fram och tex börja heja på henne och kanske le. När du gjort det ett litet tag så kan du kanske gå fram till henne och börja snacka med henne, eller kanske ringa henne. När du gör det kan du ha funderat ut något i förväg som du skulle kunna föreslå att ni gör tillsammans. Vad det är beror ju på vad du själv och hon är intresserade av, varför du får försöka tänka ut det själv.

Andra alternativet är att du helt enkelt skippar den försiktiga banan och ringer upp henne direkt eller går fram till henne och frågar om ni inte kan träffas och göra något ihop.
Vilket du väljer är upp till dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar