Frågor och svar om samlag

6 Mar 2004, 11:58 168
Kille, 0 år
Question


Hej,jag och min tjej hade sex och hon började blöda lite, det var ínte hennes mens, jag undrar om man kan få någon sjukdo av det...vi använde ingen kondom.Tack för svar snarast

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du kan alltid bli smittad vid ett samlag utan kondom, såtillvida din partner bär på någon sexuellt överförbar sjukdom. Visst finns det sjukdomar som tex smittar främst via blodkontakt, men dom flesta sjukdomar som smittar genom blod, smittar också vid tex ett samlag. Så, om du vet eller tror att din tjej bär på någon sjukdom, eller om hon själv säger det när du frågar henne, så bör du gå och testa dig. Men om hon är frisk och inte bär på någon smitta så innebär inte det faktum att hon blödde lite, någon risk för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar