Frågor och svar om onani

7 Mar 2004, 12:22 622
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Jag är en tjej på 15 år som har en fråga om onani...
är det normalt att inte smeka klitoris när man onanerar?
Jag har försökt att göra det skönt, men det går bara inte...jag tycker det är mycket skönare att \fingra\ lite i själva slidan...
dessutom undrar jag om man har blivit av med oskulden om man haft (fått) oralsex?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När det gäller onani så är det vissa som föredrar att onanera med fingrarna eller något förmål i slidan istället för att smeka klitoris, och det är inget konstigt eller onormalt med det. Så, fortsätt att onanera på det sätt som du tycker är skönt för det är det som är meningen med onani.

När det sedan gäller din andra fråga så brukar man inte säga att man blivit av med oskulden när man haft oralsex, utan är man heterosexuell så är definitionen att man ska ha haft ett vaginalt samlag, dvs killen ska ha fört in sin penis i slidan och penetrerat mödomshinnan i den mån den är kvar för att man ska ha blivit av med oskulden.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar