Frågor och svar om samlag

13 Mar 2004, 10:19 763
Kille, 0 år
Question


Hej
jag är en kille på 17år som har en tjej som är lika gamal o båda är oskuld för några dagar sen firade vi 6 månader tillsammans o bestämde oss för att ha samlag! allt gick bra tills jag skulle föra in min penis i hennes slida. det gick helt enkelt inte! kan det vara för att jag är för slapp eller att hon är för trång eller nåt sånt! tycker det är jobbigt att inte kunna göra det med henne! är hellt oerfaren o skulle verkligen uppskata din hjälp tack på för hand!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan vara svårt att genomföra ett samlag första gången/gångerna. Oftast beror det på det du säger, att killen kan vara för slak, och/eller att tjejen är trång.
Många killar är så nervösa att det kan bli lite problem med att få tillräckligt stånd. Dessutom så kan många känna att dom liksom vill ha det överstökat, varför dom många gånger glömmer bort förspelet där man bara smeker varandra och gör det skönt för varandra på andra sätt. Förspelet är oftast en förutsättning för att killen ska bli tillräckligt hård och tjejen tillräckligt våt i slidan. Så, förspelet spelar alltså i högsta grad roll även för tjejen, för är hon inte tillräckligt våt i slidan kan det vara omöjligt att föra in penisen förutom att det kan göra ont för tjejen och det ska man absolut undvika. Förspelet gör också att båda blir lite mer avslappnade, vilket också är en förutsättning för att man ska kunna genomföra ett samlag. Sedan ska man ju inte glömma att själva förspelet är en stor del av att ha sex då det är skönt för båda när man väl lärt sig varandras kroppar.

Men även om man haft ett ordentligt förspel så båda är upphetsade, killen har ett hårt stånd, och tjejen är våt i slidan, så kan det vara svårt att föra in penisen. Detta beror oftast på att tjejen som är oskuld är trång. Killen får då trycka på lite för att komma in en liten bit, men det är viktigt att han inte gör det efter eget huvud, utan lyssnar på tjejen så hon får bestämma hur mycket han ska trycka. Har man väl fått in penisen en liten bit, kan man stanna där och tex börja föra penisen ut och in utan att för den skull föra den längre in. När tjejen vill kan man prova att föra in den lite längre. Men det kanske inte blir förrän man har sex nästa gång, varför det alltså kan ta flera samlag innan man kunnat föra in den helt.

Eftersom du inte beskrivit så mycket kring vad det var som inte funkade, så har jag skrivit ett svar utifrån vad som brukar vara problemet. Hoppas att det hjälper er.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar