Frågor och svar om familj

20 Mar 2004, 17:06 517
Tjej, 0 år
Question


jag är en tjej som känner mig väldigt misslyckad.jag bor med min mamma o hennes man och barn och för ett halvår sedan och det har varit två anmälelser på misshandel på mig och jag mår så dåligt över det! jag har gått till psykolog och dialog med familjen, men slutade med det. nu vill jag gärna gå dit igen, för jag mår så fruktansvärt dåligt! vet inte vad ja ska göra längre hemma! är nästan aldri hemma, sover borta så ofta jag får och kommer hem kl.10 nästan varje kväll.skolan har blivit lidande och ja har fått flera ig-varningar denna termin pga. att ja inte orkade gå dit för ja måde så dåligt. tar antidepressiva tabletter men ja blir så trött av dem och kommer inte upp på morgongen! ja behöver verkligen prata med någon, även om vi ibland i famlijen har underbara stunder så är det oftast skrik och bråk nästan varje dag.det är nästan jämt mamma som börjar med det och anklagar mig för det ena och det andra. hjälp mig, vad ska jag göra!?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Mitt råd är att du söker upp den psykolog du träffade tidigare om det är möjligt. Går inte det så vänd dig till skolpsykologen, eller be skolkuratorn om hjälp för att få en psykologkontakt.
Den situation du beskriver är inte bra för dig, och du bör självklart få hjälp, både med hemsituationen och med skolan så det här inte gör att du tappar greppet om din utbildning. Därför kan det vara bra att du pratar med antingen skolkuratorn eller skolpsykologen så dom kan stötta dig i skolan också, och om du vill även prata med dina lärare så dom stöttar dig extra.
Börja där, för så här ska du inte behöva ha det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar