Frågor och svar om att kyssas

3 Apr 2004, 19:22 699
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en kille på 14 år jag har aldrig hånglat med en tjej å vet inte heller hur det går till??
hur gör man egentligen

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att hångla betyder vanligtvis att man tillsammans med sin partner gör olika saker för att göra det skönt för varandra utan att man för den sakens skull har sex. Det kan handla om att man kysser varandra och då även använder tungan som man låter möta den andres tunga. Det kan också handla om att man smeker varandra både utanpå eller under kläderna. Man kan smeka varandra överallt, men killen brukar smeka tjejen över brösten och kanske mellan benen emedan tjejen smeker killen över penisen. När man hånglar har man som sagt oftast kläderna på sig och smeker utanpå kläderna, men man kan även smeka innanför kläderna om båda tycker det är okay.

Nu har jag pratat lite allmänt om att hångla, men tänk på att det finns inget rätt och fel i det här, utan man gör det man känner för, förutsatt att båda är med på det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar