Frågor och svar om få kontakt

3 Apr 2004, 19:31 123
Tjej, 0 år
Question


Hej! jag har sett en kille som tränar på samma ställe som ja som ja tycker är skit snygg!! men problemet ätr ja vet int hu ja ska få han att börja prata med mej, för ja vågar inte börja prata med honom.. är så jäkla blyg tycker de e jätte jobbigt.. va ska jag göra? *desperat* //Mvh desperattjej

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ofta biter man sig i svansen om man går runt och väntar på att någon ska börja prata med en. Det är bättre att man försöker träna sig i att ta kontakt, för det har man nytta av resten av livet. Och faktum är att det aldrig kommer bli lättare om du undviker det, utan tvärtom så kommer det sannolikt bara bli svårare och svårare, så det är lika bra att du tar tag i det hela är mitt råd.

Många gånger behöver det inte vara så avancerat att börja prata. Många som känner sig blyga går ofta runt med en föreställning om att dom måste säga jättesmarta, jätteroliga, eller jättehäftiga saker om dom väl öppnar munnen. Men det finns ingen som är jättesmart, jätterolig, eller jättehäftig hela tiden, utan dom flesta uppskattar faktiskt när någon pratar med dom utan att det behöver vara så himla intressant, roligt, eller fräckt.
Så försök lägg dom tankarna åt sidan om du känner igen dig i det, och koncentrera dig på att helt enkelt prata.
Oftast träffar man personen som man vill ha kontakt med i en miljö där det finns naturliga saker att prata om. Du befinner dig tydligen på ett träningsställe samtidigt som den här killen och jag kan slå vad om att det då måste uppstå situationer som gör att du skulle kunna säga något kring det ni båda håller på att träna. Kanske är ni på ett gym, varför du skulle kunna gå fram och fråga om hur många set han har kvar på dom vikterna, eller i den maskinen han befinner sig. Det kanske känns banalt för dig, men faktum är att dom flesta kontakter börjar med något så litet.

Så, fundera över hur er träning brukar gå till så är jag säker på att du kan finna några tillfällen då du skulle kunna säga något till honom som en start. Sedan får du ge det hela lite tid. Man börjar kanske att säga något så litet, och nästa gång man ses, kan man säga lite mer, tills man börjar lära känna varandra och helt enkelt börjar prata.
Börja här så får du se om du inte lyckas övervinna din blyghet, för det har du alla chanser i världen att göra om du lägger ner lite arbete på det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar