Frågor och svar om abort

9 Oct 2000, 00:00 298
Annat, 0 år
Question


Hur går en medicinsk abort till?

Svar

Medicinsk abort innebär att man får en speciell medicin på den gynekologiska mottagningen på sjukhuset. Först tar kvinnan dessa tabletter och sedan kommer hon tillbaka till mottagningen efter några dagar och får en annan medicin som förs upp i slidan, s.k. slidpiller. Detta piller framkallar sammandragningar och kvinnan får blödningar, ungefär som en kraftig mensblödning och fostret stöts ut ur livmodern. Man brukar få stanna på mottagningen några timmar efter aborten.

Man får sedan en återbesökstid om ca 1 månad. Det är ofta aktuellt med preventivmedelsrådgivning för att undvika att komma i samma situation igen. Detta bör ske så snart som möjligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar