Frågor och svar om obesvarad kärlek

5 Apr 2004, 11:54 129
Tjej, 0 år
Question


jag är kär i en kille som jag varit kär i tre år nu. Han vet om att jag är kär i honom och så men han säger dumma saker också är han dum mot mina bästisar jag har bestämt mig flera gånger att jag inte ska vara kär i honom mer men det går inte komma över honom vad ska jag göra!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns tyvärr inga exakta svar på hur man kommer över någon, utan man får försöka hitta sitt eget sätt, eller helt enkelt låta tiden ha sin gång. Men visst kan det vara frustrerande när man blir kär i "fel person".
Ett mer allmänt råd är att du försöker koncentrera dig på att umgås med andra personer och dina vänner, och verkligen lägger energi på att lära känna andra. För om man är väldigt fast vid någon, som dessutom inte verkar vara en schysst person, kan det funka om man börjar umgås mycket med andra och liksom kommer ifrån honom/henne ett tag. Då brukar man med tiden upptäcka att det finns många andra intressanta människor som man kan ha kul med på ett annat sätt, istället för att fastna i en sådan negativ sak som att hänga upp sig på en kille som bär sig dumt åt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar