Frågor och svar om orgasm

5 Apr 2004, 12:00 121
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en kille på 22 år snart.. jag har ett litet problem. Det är så att när jag har sex så kommer jag för fort, även om jag har sex när jag själv inte är kåt. Med kondom tar det kanske max 5 minuter, utan kondom kan det ta 1 minut lixom, och jag tycker själv att det är helt värdelöst! jag vet att man kan dra ut, o vänta ett tag, men jag vill juh inte det. Det måste finnas ett annat sätt att lösa sånt här på! snälla hjälp!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Tyvärr finns det inte så många hemliga knep att lösa sådant här på, utan det mesta går ut på att på olika sätt försöka ta det lite lugnare. För vissa funkar det att onanera oftare, och då speciellt innan samlag, men det funkar inte för alla. Utan det som brukar hjälpa är just det där du pratar om att ta en paus emellanåt. Därmed inte sagt att man behöver dra ut penisen och sedan ligga och vänta. Killen kan istället ta tillfället i akt att ägna sig mer åt att tillfredsställa tjejen, vilket kan göra att hela samlaget blir bättre för båda. På det sättet så känns det heller inte som att man tar en paus och ligger och väntar, utan sexet fortsätter fast på ett annat sätt. Så, prova det istället för att se det som negativt att dra ut och ligga och vänta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar