Frågor och svar om kontakt

17 Apr 2004, 12:54 116
Tjej, 0 år
Question


Hej.. Jag har änt min granne ett tag nu. Jag är dööökär i honom :| jag tänker på honom 24/7. Jag ringer honom och vill vara med honom hela tiden. Jag tror han gillar mig men att han inte vill erkänna det, för att han inte vill riskera vår vänskap. Hur ska jag få honom att strunta i det och lyssna till sina känslor istället?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du verkligen vill försöka få en relation med den är killen så är sannolikt det bästa du kan göra att prata med honom. För är det så att han inte tar steget pga rädsla för att riskera er vänskap så är bästa chansen att komma tillrätta med det om ni pratar om det hela. Då kan ni nämligen snacka om vad som händer om ni eventuellt blir ihop och sedan gör slut, och hur ni kan hantera att ni ändå bor grannar och är vänner.
Så försök prata med honom om hur du känner. För om han känner rädsla, eller om det är så att dina känslor inte är besvarade så kan er relation bli ganska ansträngd om du blir för påstridig utan att han är med på det, och då har du inte bara förlorat en tänkbar framtida partner, utan också en god vän och granne.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar