Frågor och svar om stånd

17 Apr 2004, 13:29 962
Annat, 0 år
Question


heej jag har skrivit till er förut snälla SVARA!!!..när man runkar ensam så blir snoppen större men om man har en tjej man gillar hos sig när man runkar blir snoppen större då??SVARA snälla min tjej kommer på tisdag ..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag antar att det är det man kallar för erektion eller stånd som du pratar om. När man blir upphetsad så sväller penisen och den blir hård och börjar peka uppåt. Det brukar hända när man runkar precis som du säger. Precis samma sak händer om du är med en tjej och blir upphetsad, och det kan räcka med att du känner dig upphetsad för att du ska få stånd varför det alltså inte behöver vara så att du måste runka för det. Det kan vara väldigt olika hur lätt man blir upphetsad och i vilka situationer man blir det. En del kan känna upphetsning och få stånd bara dom är nära den person dom gillar, eller kysser personen ifråga, emedan andra blir upphetsade först när tjejen smeker penisen eller när dom runkar som du säger. Så, om du blir upphetsad av att din tjej är hos dig det vet du först då. Runkar du när hon är där så blir du sannolikt det, men det är alltså inte heller säkert, då man kan känna sig så nervös av att runka eller bli runkad av någon annan så man inte får stånd förrän man känner sig lugnare och mer van i situationen. Så, det finns alltså inget exakt svar på din fråga, utan stånd får man alltså när man blir sexuellt upphetsad, vilket man kan bli olika mycket i olika situationer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar