Frågor och svar om kompis

25 Apr 2004, 09:07 177
Kille, 0 år
Question


Hej. vill bara säga först att denna sidan har varit till stor hjälp för mig.
Nu till min fråga. Det är så att det är en viss kille i en annan klass är lite retad. jag är ju inte heller den populäraste killen men jag har ju lite respekt av dom andra pågrundav min styrka. Jag vill så gärna hjälpa han men vet inte hur. Jag har försökt att prata med han mm. Och det verkar blivit lite bättre. nu är han med i mitt gäng( dom som inte sportar utan har bra betyg) Men fins det något mer jag kan göra för han?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter som du redan gjort väldigt mycket och det värmer i hjärtat att du tänker och handlar som du gör. För ska man få slut på mobbning och andra trakasserier så är enda sättet att vi alla börjar bry oss mer om varandra och inser hur djupa sår det kan ge att känna sig utanför. Och bäst av allt är när ni som är jämnåriga "rycker in" för det är ju det som den som är utanför behöver.

Så, att du och ditt gäng lär känna den här killen och ger honom en chans att komma in i er gemenskap kan göra alla skillnad i världen. Det du kan göra mer är att stötta om det är så att andra fortsätter att trakasseras honom och göra någon vuxen i skolan uppmärksam på det så dom också kan agera.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar