Frågor och svar om kompisrelationer

25 Apr 2004, 10:39 649
Tjej, 0 år
Question


Hej ja är en tjej på 13 år. När ja och några kompisar såvöver låg ja och min kille och hånglade. Det va kålsvart i rumet men mina kompisar var så nyfikna så dom tände ljuset hella tiden. var för gör dom så?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Dom gör sannolikt så för att dom är nyfikna. När man är 13 år så är man precis i början av puberteten vilket innebär att man börjar upptäcka det här med kroppen, kärlek, hångel, sex osv på ett helt nytt sätt. Då alla fortfarande är i början och mer eller mindre oerfarna inneär det oftast att alla känner en stor nyfikenhet på dom här sakerna. Så sannolikt var det detta det handlade om. Dina kompisar tyckte nog både att det var lite spännande och intressant att ni låg och hånglade och då kan man börja bete sig så här som dom gjorde. Så, förmodligen var det inte värre än så. Men självklart kan man bli sur och ledsen och tycka att dom inte respekterar ens privatliv. Men å andra sidan så valde ni att hångla fast det fanns flera i rummet och då kan man vända på det och säga att ni inte respekterade deras privatliv då ni inte gav dom något val att slippa höra ert hångel.
Så, vill du undvika det här så kan du och din kille låta bli att hångla när andra är i närheten, annars får ni nog stå ut med att andra stör på olika sätt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar