Frågor och svar om kompis

25 Apr 2004, 19:11 280
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag är en 16-årig tjej som undrar hur vanligt det egentligen är att ha en kk? Jag vet ingen utav mina närmsta vänner som har haft det

Jag förlorade min oskuld för snart ett år sedan till en kille mest för att hämnas mot min stora kärlek. Han har aldrig fått veta något, för vi är ju inte tillsammans, men för mig kändes det bättre. Jag och killen som tog min oskuld fortsatte träffas då och då men jag kände mig inte bekväm i hans sällskap när han ibland gjorde saker helt spontant som jag inte alls var med på. Så numera undviker jag honom.

Jag har nu börjat ha sex med en kille jag umgicks med lite förut och allting är bra. Han är snäll och försöker hela tiden förbättra. Ingen utav mina kompisar vet att jag har förlorat oskulden. Borde jag berätta? De har ju inte frågat, men jag tycker mest det är pinsamt för de skulle nog reta mig...

/Fundersam

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag kan inte ge dig några siffror på hur vanligt det är att ha en kk, utan jag kan bara säga att det förekommer även om det inte är lika vanligt när man är så pass ung som du. Men om du känner dig bekväm med det så finns det inget som hindrar dig från att ha sex med den här killen när ni vill det.
När det sedan gäller dina kompisar så finns det inget som säger att man måste berätta allt för sina kompisar. Det finns dom som inte skulle kunna tänka sig att inte berätta allt för bästa kompisen, emedan det finns dom som tycker att det är viktigt att man får behålla vissa privata saker för sig själv. Det finns inget rätt eller fel i det här utan var och en måste göra det som känns rätt. Sedan skiljer det sig också mycket beroende på hur kompisrelationerna ser ut. Vissa har känt varandra väldigt länge och litar blint på varandra, emedan andra mer tycker om varandra utan att för den skull känna sig helt trygg med att berätta allt. Så, gör som du känner för och behåll ditt sexliv för dig själv om det känns bättre för dig, för det är inget fel med det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar