Frågor och svar om kärleksrelationer

1 May 2004, 14:55 253
Tjej, 0 år
Question


Jag vet inte vad killar gillar mest! Ska man raka sig på könet eller inte. Jag vet inte vad min kille gillar???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det går inte att säga vad killar gillar mest, för det behöver inte alls stämma på din kille. Så, vill du veta vad din kille gillar så får du fråga honom.
Men även om du frågar honom så är det definitivt inte givet att du ska följa vad han tycker. Om du ska raka ditt kön eller inte är en fråga som du själv bör ta ställning till. Gillar du att raka dig eller inte. För när det gäller din egen kropp så är det ditt beslut och din vilja som gäller och inte någon annans. Om du börjar tulla på den gränsen och gör en massa saker med dig själv för att din kille råkar gillar det, utan att känna efter vad du själv vill, så är det lätt hänt att du tappar bort dig själv och gör dig illa rent känslomässigt. Så, var aktsam om din egen kropp och låt ingen annan persons åsikt styra vad du gör och inte gör. Visst kan man fråga för att man är intresserad av att veta vad den andre föredrar, men om killen inte tycker om en för den man är, då är det inte mycket till relation enligt min erfarenhet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar