Frågor och svar om svek

2 May 2004, 10:32 123
Tjej, 0 år
Question


Min pojkvän och jag har adlrig träffats. Men vi har typ varit tsm i ett halvår pratat i telef och så ... vi har också sakt att vi älskar varann. Men sn så skrev min kompis till han och frågade om han va singel och han sa att han var det och började flörta med henne frågade om hon hade krot på sig också. ! Vad ska jag görA ?! Älskar ju honom.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att ha en relation utan att ha träffats kan alltid vara lite vanskligt. Men å andra sidan så är det inte okay att vara oärlig bara för att man inte träffas personligen. Så, även om du har givit dig in i en typ av relation där riskerna för att bli sviken generellt är högre så är det självklart att du blir ledsen och besviken när din kille inte är uppriktig och ärlig.
Mitt råd är att du ringer upp honom och pratar med honom om detta. Berätta för honom vad du tänker och känner och be honom förklara sig, samt säga vad han vill med er relation. Sedan måste du själv bestämma dig för vad du vill göra. Det är nämligen inte självklart att man är ihop med en person även om man älskar henne/honom ifråga. Det är mer saker än kärleken som måste finnas för att det ska funka, och ärlighet är en sådan sak. Så fundera över vad du själv vill ha ut av en relation och tänk efter ifall den här killen är något att satsa på, vilket förhoppningsvis blir lite tydligare för dig efter att du pratat med honom.
Men om det var så att du och din kompis gjorde det här för att testa honom, så fanns det förmodligen en oro hos dig redan innan det här hände. För i ärlighetens namn så är det inte heller speciellt schysst att låta sin kompis skriva till ens pojkvän och fiska efter om han är singel eller inte (om du nu var med på detta från början). Så, oavsett vilket så visar det på att ingen av uppenbarligen känner er trygga i ert förhållande, varför ni förmodligen behöver förändra vissa saker om ni överhuvudtaget skall fortsätta tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar