Frågor och svar om sex

9 May 2004, 10:37 290
Tjej, 0 år
Question


Jag är 89:a och är tillsammans med en jämngammal kille. Vi har haft sex många ggr, och vi har inga problem, förutom det att vi inte vill att våra familjer ska höra. Våra sängar knakar så mkt. och vi har gått ut två eller tre ggr och haft sex, men det är inte samma sak. Vad ska vi göra så att ingen hör oss..? (säg inte att vi ska vänta med det tills vi blir äldre, för vi är snart 15 år) Tack tack..!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag har tyvärr inget tips för att få sängar att knaka mindre, så det enda jag kan säga är att ni kan prova att lägga madrassen på golvet istället.
Ett annat alternativ är att ni helt enkelt pratar med era föräldrar och hör om dom tycker det är okay att ni har sex. Kanske är det så att dom redan vet det, för föräldrar hör och ser ofta mer än man tror. Och om dom tycker det är okay att ni har sex så finns det ju inga problem med det och ni slipper smyga. För det finns inget som säger att ni skall vänta tills ni är 15, då det inte är något brott att ha sex med en jämnårig även om man är under 15 år. Det är alltså helt upp till er själva och era föräldrar om ni har sex eller inte. Så, vill ni slippa rädslan för att höras, är det kanske läge att prata med era föräldrar. För på ett sätt kan man ju tycka att om man är mogen för att ha sex, så kanske man är mogen för att vara öppen med det också.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar