Frågor och svar om få kontakt

13 May 2004, 17:33 158
Tjej, 0 år
Question


Jag har sett en kille några gånger som är jättesöt och så. Jag har ingen aning om hur gammal han är, hur han är som persone eller något alls, men det känns ändå som om jag är kär.
Blyg och osynlig som jag oftast är, så har jag ingen aning om hur jag ska få kontakt med honom, om det räcker med att börja med att bara prata eller något, så jag får veta vad för en sorts person han är och om jag verkligen gillar honom.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det räcker gott med att börja prata. Att prata med personen ifråga är oftast det bästa sättet att få en uppfattning om personen verkligen är den som man tänker sig. Gillar man varandra när man börjar prata så fortsätter man oftast snacka med varandra och med tiden kan känslorna börja blomma om allt funkar. Ibland visar det sig att personen ifråga inte motsvarar ens förväntningar och då brukar känslorna med tiden svalna. Så, du är på helt rätt spår, och tänk på att det inte behöver vara jättehäftiga, eller jätteroliga saker man säger utan det räcker med att prata vanligt. Ta tillfället i akt att träna på att ta kontakt, för det här med blyghet är något man kan jobba sig igenom om man ger sig själv chansen att öva.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar